miercuri, 8 octombrie 2014

Dispozitiv control acces pentru locurile si echipamentele de joaca

Din pacate Romania este o tara in care bunul simt a disparut de mult, o tara nesigura pentru parintii nostri, pentru noi si si pentru copii nostri; se pare ca pe viitor acest lucru nu da semne ca se va imbunatati.

In ultimii ani s-au construit foarte multe locuri de joaca spre bucuria copiilor, chiar si foarte multe zone din mediul rural beneficiaza de locuri de joaca special amenajate si la standarde europene.

Dar cum ar trebui sa procedam ? Cum ar trebui sa procedam ca locurile de joaca sa reziste in timp pentru ca si nepotii nostri sa se bucure de ele in cele mai bune conditii.

Pornind de la premisa ca bunul simt nu mai exista mai jos am identificat cateva solutii:
- locurile de joaca ar trebui dotate cu sisteme de supraveghere video, eventual incheiata contracte si cu firme specializate de paza pentru o interventie rapida in momentul cand cineva incearca sa strice un element sau mai multe dintr-un spatiu de joaca;
- acces cu dispozitive speciale si de control al accesului in spatiile si locurile de joaca;
- pe langa acestea Politia Locala ar trebui suplimentata cu mai multe echipe si patrule pentru supravegherea locurilor de joaca;
- programe educationale in care sa fie prezentate si aceste probleme.

Indiferent de ce fel de echipament de joaca vorbim sau din ce material este realizat, lemn, fier, plastic, cauciuc acesta trebuie protejat pentru un timp de folosire cat mai mare si sa nu va ganditi ca locurile de joaca realizate din fier de exemplu nu pot fi distruse.

Cu aceste masuri foarte drastice in timp cu siguranta lucrurile o sa se indrepte iar bunul simt ar trebui sa se formeze „fortat” !

Asteptam si parerile voastre referitoare la propunerile noastre de protejare a locurilor si echipamentelor de joaca prin dispozitive de control al accesului.

Daca aveti propuneri nu ezitati sa le transmiteti printr-un comentariu la acest articol.

locuri de joaca


Un comentariu:

  1. Corect!Frumos articol!Daca achizitionati locuri de joaca de pe http://decorurban.ro si nu numai, recomandam sa se ia masurile necesare in ceea ce priveste siguranta lor.

    RăspundețiȘtergere